fetesclub4x4

Φίλοι Εθελοντές Τετρακίνητοι ΕύβοιαΣ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Παιχνίδι ιχνηλασίας - πλοήγησης, Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Admin


Admin
Ή λέσχη μας σας καλεί στο παιχνίδι Ιχνηλασίας και πλοήγησης που διοργανώνει
την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 σε συνεργασία με το Δήμο Ερέτριας.


Η ιδέα δεν είναι καινούργια, έχουμε οργανώσει κάτι παρόμοιο και παλαιότερα.  Η συμμετοχή, το κέφι και η ευχαρίστηση όλων όσων συμμετείχαν μας δίνει την όρεξη να οργανώσουμε και εφέτος , ένα πιστεύουμε  ακόμα καλύτερο παιχνίδι  με τελικό σκοπό πάντα  να περάσουμε καλά εμείς και οι φίλοι μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ  - ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ  Ο ΧΡΟΝΟΣ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΣΚΟΠΟΣ:   πρότασή μας είναι για ένα παιχνίδι που θα απαιτεί πλοήγηση, συνεργασία, ψάξιμο , κέφι   με τετρακίνητα οχήματα, αλλά και μηχανές και γουρούνες..

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ:  15  Μαρτίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Όλοι είναι καλοδεχούμενοι,  χωρίς καμία φυσικά επιβάρυνση.  

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Εκκίνηση θα δοθεί  στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται εκεί στις  9 πμ για ενημέρωση. Εκκίνηση στις 9.30- 10 πμ για  τον πρώτο και μετά ανά τρίλεπτο. Η σειρά εκκίνησης  θα ορισθεί πριν την εκκίνηση , μετά από δοκιμασία  Very Happy  Very Happy

ΠΟΡΕΙΑ: Η διαδρομή είναι  συνολικά 70  χλμ , στον ευρύτερο Δήμο. Οι δρόμοι βατοί,  κάθε όχημα μπορεί να ακολουθήσει, με τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχουμε πάντα στις βόλτες μας στο βουνό και λόγω καιρικών συνθηκών προτείνουμε λάστιχα 50-50. Οι συμμετέχοντες   μπορούν να συμμετέχουν είτε ατομικά ή σε  ομάδες .  Σε κάθε ομάδα θα δοθεί road book, για την διαδρομή, αλλά θα τους ζητηθούν και επιπλέον δοκιμασίες ( να βρουν στοιχεία, να φωτογραφίσουν κλπ ).  Εναλλακτικά σε όσους διαθέτουν gps μπορούμε να δώσουμε τη διαδρομή σε μορφή .gpx η .klm
Κάθε ομάδα πρέπει να έχει μαζί της μια πυξίδα και να μπορεί να ελέγχει τα χλμ που διανύει (  π.χ  με  terratrip η   gps  η καλά ρυθμισμένο οδομετρητή  στο όχημα της ).  Για Android συσκευές (smartphone , tablet) μπορείτε να κατεβάσετε και τις παρακάτω εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν  terratrip.   τις: RALLY COMPUTER , GPS trrip 2.20
Η πλοήγηση θα είναι αρκετά "σφικτή" για να υπάρχει ενδιαφέρον (αλλά δεν μετράει  ο χρόνος -  ακολουθούμε πάντα τον ΚΟΚ ).  Χρήσιμη είναι και οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας ( πχ cb, vhf , pmr)  μεταξύ των οχημάτων της ομάδας.  

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Αναμενόμενος χρόνος ολοκλήρωσης του παιχνιδιού 4-5 ώρες και κατάληξη , στην αφετηρία όπου θα μοιράσουμε αναμνηστικά συμμετοχής και κύπελα σε όσους κρίνει η Οργάνωση ότι ξεχώρισαν Question  Question
Μετά φυσικά το παιχνίδι, ακολουθεί , φαγητό, ποτό μετά μουσικής.  Η λέσχη μας θα φροντίσει  να προσφέρει ένα μεζεδάκι σε όλους τους συμμετέχοντες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Οι συμμετέχοντες  είτε ανά  πλήρωμα ή σε ομάδες αυτοκίνητων θα πρέπει να συμπληρώσουν την δήλωση συμμετοχής και να τη στείλουν με  mail ή να δηλώσουν τηλεφωνικά τη συμμετοχή τους στους  οργανωτές.

Μπορείτε να κατεβάσετε την δήλωση συμμετοχής  εδώ

και το σχετικό url...https://drive.google.com/file/d/0B0omTt6dNbBYRkdPVUJ4bmpudVU/view?usp=sharing

και να τη στείλτε με email,  ή  να  δηλώσετε και  τηλεφωνικά τη συμμετοχή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ :  6984245600 mail: fetescub4x4@gmail.com    


Καλά να περάσουμε  και κυρίως με ασφάλεια…
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Κυρ Μαρ 01, 2015 7:42 pm, 7 φορές συνολικά

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com

Admin


Admin
Μπορείτε να κατεβάσετε την δήλωση συμμετοχής  εδώ

σχετικό url...https://drive.google.com/file/d/0B0omTt6dNbBYRkdPVUJ4bmpudVU/view?usp=sharing

και να τη στείλτε με email,  ή  να  δηλώσετε και  τηλεφωνικά τη συμμετοχή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού.

            Τηλ 6984245600  

email:   fetesclub4x4@gmail.comΈχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Σαβ Φεβ 21, 2015 9:18 am, 4 φορές συνολικά

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com

Admin


Admin
Φωτογραφίες από σημεία που περάσαμε γράφοντας τη διαδρομή...Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com

Admin


Admin

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com

Admin


Admin
Για όσους δεν γνωρίζουν οι οδηγίες του παιχνιδιού τύπου roadbook θα έχει την παρακάτω μορφή:Road Book  είναι η αναπαράσταση της διαδρομής σε πρόχειρους μικρούς χάρτες (τις λεγόμενες τουλίπες) που πρέπει να ακολουθήσετε και αναφέρουν

Α. τον αύξοντα αριθμό της τουλίπας
Β.  τα συνολικα χιλιόμετρα από την αρχή
Γ.  τα μερικά χιλιόμετρα μέχρι την επόμενη τουλίπα.

Στο τετραγωνάκι  δεξιά  υπάρχει μια πρόχειρη αποτύπωση της διαδρομής για να σας διευκολύνει στην σωστή επιλογή κατεύθυνσης. Είστε πάντα στο κάτω κεντρικό μέρος της τουλίπας, εκεί που είναι η μεγάλη μαύρη βούλα, και πρέπει να πάτε εκεί που δείχνει το τριγωνικό βελάκι.

Μπορεί  επίσης να , υπάρχουν τα ΣΧΟΛΙΑ, επεξηγηματικές συμπληρωματικές πληροφορίες, ανάλογα με την περίσταση, ειδικά για την διαδρομή που έρχεται - ακολουθεί, μέχρι την επόμενη τουλίπα.

Σε ορισμένες τουλίπες θα υπάρχουν και δοκιμασίες.

Προσοχή μεγάλη όχι μόνο στις ασφάλτους και στους χωματόδρομους που θα υπάρχουν σίγουρα πολλά πολιτικά και αγροτικά ή άλλα οχήματα, ποδήλατα και περιπατητές. Είναι Κυριακή !!! Μην το ξεχνάτε! Πολλοί μπορεί να κατευθύνονται με την αντίθετη φορά. Μην βιάζεστε! Να σέβεστε τους λοιπούς συμμετέχοντες, μην τους προσπερνάτε με ταχύτητα, μην τους λερώνετε, μην τους τρομάζετε.

Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε  ΑΓΩΝΑ. Είναι απλά ένα παιχνίδι

Προσοχή! Επειδή κάποια κοντέρ είναι "αισιόδοξα" μπορεί να έχετε μικροδιαφορές στα αποστάσεις.  

Αν είστε εξοικειωμένοι και δεν έχετε χαθεί πουθενά καλό είναι να ακολουθήσετε από την αρχή την ολική χιλιομετραρίθμηση. Τουλάχιστον μέχρι να χαθείτε για πρώτη φορά όπου θα χαλάσει η σύμπτωση των ενδείξεων. Αλλιώς, μηδενίζετε σε κάθε διασταύρωση έως ότου εξοικειωθείτε με το Road Book.

Θυμηθείτε: Αν δείτε κάποιο δρομάκι δεξιά ή αριστερά το οποίο δεν αναφέρεται και είναι ήσσονος σημασίας αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσετε να κινείσθε στον πιο έντονα χαραγμένο ή πιο κεντρικό δρόμο μπροστά σας.         ( πηγή: www.offroadteam.gr)

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com
Επειδη οι χιλιομετρητες των αυτοκινήτων εχουν μεγαλη απόκλιση απο την πραγματικη απόσταση , υπαρχει μια δωρεαν και εύχρηστη εφαρμογη στο Android , που λυνει το πρόβλημα , αρκει το κινητό τηλέφωνο ή το tablet να έχουν gps. Διαθέσιμο στο Google Play .

GPStrip - είναι φτιαγμένο στη φιλοσοφία του πραγματικού - μηχανικοί - Terratrip , που χρησιμοποιούν τα αγωνιστικά . Εχει μερικά και ολικά χιλιόμετρα , που μηδενίζουν με απλό άγγιγμα .

Επίσης το διανυθέν track καταγράφεται και το πρόγραμμα μπορει να το  μετατρέψει σε μορφή .kml  ή/και .gpx .

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

7 Χορηγοί Την / Το Πεμ Μαρ 05, 2015 9:58 pm

Admin


Admin
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για τη προσφορά τους .


Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com

Admin


Admin
Πήγαμε να ελέγξουμε τη διαδρομή, αλλά  θυμηθήκαμε  το ρητό  " όταν ο Άνθρωπος κάνει σχέδια ο θεός γελάει "
να τι βρήκαμε ...   affraid affraid affraid affraidαντε  πάλι φτου και από την αρχή να βρούμε ενναλακτικές    scratch scratch scratch scratch

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com
..και ειναι αυτος λόγος να στεναχωριέστε ;

μετονομάστε το σε trophy και λύθηκε το πρόβλημα Very Happy

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Admin


Admin
Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού ιχνηλασίας και πλοήγησης της επόμενης Κυριακής. Πέρα από την αγάπη μας για τη τετρακίνηση, αλλά κα τη χαρά και το ενδιαφέρον που δίνει ένα παιχνίδι με roadbook, σκοπός μας είναι και η ανάδειξη του τόπου μας.

Έτσι ψάχνοντας διαδρομές, ανακαλύψαμε πανέμορφα κομμάτια που μας ήταν άγνωστα, πέρα από τις γνωστές και περπατημένες ήδη περιοχές της Εύβοιας, διαδρομές κατάλληλες για τους λάτρεις της τετρακίνησης, έμπειρους και νεότερους, με φτιαγμένα οχήματα αλλά και μαμά ….

Συμπαραστάτες ο Δήμος και οι χορηγοί μας, που βοηθούν στην οργάνωση, ώστε να καλύψουμε όλα τα έξοδα, να μην χρειαστεί να επιβαρύνουμε οικονομικά τους συμμετέχοντες, πέρα από τα καύσιμά τους, αλλά να δώσουμε αναμνηστικά συμμετοχής και να προσφέρουμε ένα μεζέ με κρασάκι σε όλους .

Περιμένουμε τους φίλους μας να γνωρίσουν καλύτερα το τόπο μας, να διασκεδάσουμε και να κάνουμε αυτό που μας αρέσει, βόλτα στη φύση με τα τετρακίνητα εργαλεία μας.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com

Admin


Admin
Πλησιάζει η ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού. Ευχαριστούμε όλους όσους  έχουν δηλώσει συμμετοχή (αυτοκίνητα, μηχανές και γουρούνες), η ανταπόκριση  είναι μεγάλη και  πολύ σημαντική για εμάς ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές.  Αγαπάμε τη φύση,  τη τετρακίνηση, δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα,  παρά να περάσουμε καλά , να διασκεδάσουμε , κάνοντας το χόμπι μας και να προβάλουμε το τόπο μας.

Οδηγίες για το παιχνίδι.

1. Η εκδήλωση δεν είναι αγώνας, δεν υπάρχει ανταγωνισμός, βαθμολογία και κατάταξη.

2. Σεβόμαστε τον ΚΟΚ, προσέχουμε στο βουνό, ιδιαίτερα οι πιο έμπειροι να καθοδηγήσουν και να εκπαιδεύσουν τους νεότερους


3. Προσέλευση από 9 -9.30 πμ στη κεντρική πλατεία Ερέτριας  χαρτης  όπου και θα τοποθετήσετε, τα οχήματα σας . Εκεί στη γραμματεία θα δηλώσετε το όχημα ή αν είναι  ομάδα (οχήματα, πλήρωμα)

4. Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση από την οργάνωση,  θα ορισθεί η σειρά αναχώρησης  Question  Question   και θα παραλάβει κάθε όχημα το roadbook. ( μπορεί να δοθεί η διαδρομή και σε  gps )

5. Εκκίνηση 10 πμ για κάθε ομάδα , ανά τρίλεπτο

6. Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει πρέπει να  έχετε οδομετρητή  ακριβή, η terratrip, η πρόγραμμα σε κινητό  ή tablet όπως το rally computer το gps trip κ.α..  Calibration  μπορείτε να κάνετε  ή στο δρόμο Βασιλικό Ερέτρια που υπάρχουν ενδείξεις χιλιομετρικές ή σε χιλιόμετρο που έχουμε ορίσει στη παραλία Ερέτριας και θα σας καθοδηγήσουμε.

7. Στο roadbook θα υπάρχουν, οδηγίες, τηλέφωνα και συχνότητες επικοινωνίας με την οργάνωση

8. Ή διαδρομή είναι συνολικά 70 χλμ , πολύ όμορφη, με σφικτή πλοήγηση. Οι ομάδες ή τα μεμονωμένα οχήματα θα πρέπει να διαθέτουν, τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις βόλτες μας στο βουνό ( εκτός των απαραίτητων από τον ΚΟΚ)

9. Για όσους θέλουν πρωινό καφεδάκι , έχουμε και έκπτωση  για όσους συμμετέχουν , από τα καταστήματα "Αλευρόγατος" και "Fat Indian" στη παραλία της Ερέτριας.

10. Όσοι θέλετε να κατεβάσετε χάρτες της περιοχής, στη φωτογραφία φαίνεται η ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του παιχνιδιού.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com

Admin


Admin

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://fetesclub4x4.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης